2011. március 12., szombat

Kert,kert kert :o))

Még szép,h folytatom! Napról-napra élvezetesebb a munka odakinn és a föld! Ez a kerti föld,ami igazán szántó,csak lecsíptem belőle egy jó hosszú csíkot veteménynek (bocsi kukorica).
Porhanyós,finom,öröm dolgozni vele! Hála a "John Deere" bácsinak,aki a szemközti szántóval együtt ezt a kis 3500 nm földet is felszántotta,profi módon! A hatalmas rögök úgy olvadtak szét a téli fagyoktól,a hótól,mintha vki szépen végiggereblyézte volna kívánságomra!
Pár éve volt már zöldségféle ebben a földben és gyönyörű volt minden!
Nagy reményekkel dolgoztam most is,újabb hagyma,fokhagyma,répa zöldség,borsó sorok születtek és amit csak félve írok le: én bíz vetettem zöldbabot is! Ez persze fagyérzékeny és május az ideális ideje,de én egyszer tudatlanul bepróbáltam és olyan korai gyönyörű babom lett,hogy ihaj! Próba cseresznye! :o))
A vetőmag krumplit is nézegettem már,betegyem,ne tegyem,ma beteszem a földbe,még szép!
Aztán elindult a nap lefelé. Addig is tele voltam hálával a jó időért,a jó levegőért,a madarakért,de ez a látvány már megállásra szólított! Lehuppantam egy kis száraz füves részre és csak gyönyörködtem!
Ilyen csodákban van részem Istenem!
Közben magam előtt láttam a nagy szobát,ilyenkor azt is beragyogja a lemenő nap,ráadásul délben kifűtöttem a kemencét,fíínom meleg árad belőle és mellé a sugarak! Mért is jó itt :o))
Nna! A magokat az idén nem áztatom be,tényleg olyan korai ez az időpont még a vetéshez,h nem kell sürgetni,a föld se száraz,így döntöttem. Persze lehetne finom gyógyteákkal ellenállóbbá tenni a kis magvakat,ha szükség lesz rá,megteszem.
Rengeteg leszárított gyógynövényem van még,jut belőle a veteménynek is.
Húú és még vmi! Ugye,forgattam magamban ezt a búzafűlé dolgot és jött az ötlet Mergitkémtől,h mért nem veszünk mi prést és csináljuk magunk a leveket?
Én még úgy tudtam,megfizethetetlen,drága. Azért utánanéztem és képzeljétek,van már egész egyszerű kézi prés,olyan mint egy húsdaráló,olyan is van,h nem tartalmaz fém alkatrészeket,tehát nem töri meg a növények energiáját,juhé és ezek6-17 ezer ftért vannak.
Aztán persze vannak elektromosak 60 ezerért. Kérek tanácsot tőletek milyet vegyek?
Gyümölcsre zöldségre is használnánk.
Kezdődik a hosszú hétvége,az ünnep! Mindenkinek nagyon kellemes napokat kívánok,szép idővel,Ég és Föld-közeli élményekkel :o))

2 megjegyzés:

  1. Gyógynövényes áztatás?! Hoppá...

    VálaszTörlés
  2. Csak megérkezett a várva várt jó idő!
    Mehet a nagy veteményezés!
    Jöhetett volna pár nappal hamarabb,akkor én is tudtam volna segíteni!
    Viszonz biztos sok minden kibújik mire 1 hónap mulva hazamegyünk!

    VálaszTörlés