2011. április 4., hétfő

Kicsit kisebb tanyát! :o))

Ilyenkor tavasszal mindig rinyálok a méretek miatt! Megszoktátok már, igen, lassan én is! Na de azért mégis! Normális az, hogy 1 hektárt próbálok művelni,rendben tartani több-kevesebb (inkább kevesebb) sikerrel? Az persze nagyon jó amikor van segítség! Mint a hétvégén, a canna ültetéshez, ásáshoz, kapáláshoz, szalonnasütéshez, az üveg borhoz! :o)) Szépen mennek a dolgok egyébként. Amiket elkezdtem, amiről írtam, azzal haladok. Megy a böjt, a jóga, a biokertészet, kikeltek a csibék.
Ami pedig a legklasszabb az az időjárás, meg a hatására előbújó rengeteg virág, az üdezöld fű -frissen lenyírva - , a virágzó barackfák és a megújuló kerti tó.  Tavirózsák, kolokánok, aranyhalak, mindenki a fedélzeten! A veteményes kert lassan megtelik, szépen sorolnak a borsó és tsai. Egy jókora rész pedig a palántákra vár és ez most az új stílus jegyében nagyon különleges lesz, tiri-tarka látvány, a haszonnövények közé mindenféle színfolt kerül majd, körömvirág, büdöske, kapor, stb.
Hú, izgi lesz biztos!

7 megjegyzés:

  1. Olyan jó nézni a képeidet. Én is szeretnék egy kertet már. Nagyon. Persze kisebbet. :)

    VálaszTörlés
  2. Reggel míg ébredeztem arra gondoltam mekkora területet művelsz egyedül?
    Nekem ez a 900 nm is rengeteg munkát ad.
    Igaz ez itt nem föld, hanem sitt kupac. Ha egy bokrot ültetek előbukkan az előző tulaj csempéje, konzerves doboza, liberója. Csupa soha sem lebomló holmi.
    Mivel a löszparttal nem lehet bármit tenni földcseréről szó sem lehet.
    Marad a keserves meló s a mérgelődés.
    Hoztak ugyan 3 kocsi földet, mely nagyon kötött s tele van kővel, kaviccsal - alig lehetett elegyengetni. A "vendégmunkások" tevékenységében több volt a méreg mint az öröm.
    A fú már a földben van, hol én, hol az égiek locsolják...
    Veteményesem parányi, pénteken vettem 20 bokrot. ültetés folyamatban. A korábban ültetett ribizli, josta, málna szépen fejlődik.
    Jó munkát.

    VálaszTörlés
  3. Egy hektáááááár? Az rengeteg.

    VálaszTörlés
  4. Anyeg! Jövő hétvégén annyian leszünk otthon, ki kéne gondolnod, milyen munkát lehetne ezzel az ütűképes csapattal frankón lezavarni! Elvégre bulizni csak egy napot fogunk, a másikat meg tök jó lenne kint dolgozgatni! Van pl. ez a csiszológép, lehet hogy Sidi megcsinálhatná a facsiszolásokat, amiket beszéltünk, meg le is lakkozni, - a maradék lakkot is hazaviszem, minek tároljam itt! Nekem meg valami munkát gondoljál ki ami nem annyira hajolgatós. Én nagyon élveznék egy össznépi tanyamunkát! :o) Ebédre meg egy jó grillezést! Vacsorára meg szalonnasütést:o) Mindegy, csak kint legyünk! És ne fagyjunk meg....

    VálaszTörlés
  5. Csatlakozom az elöttem szólóhoz!
    Akkor legalább bűnözés nélkül lehet jó nagyokat kajálni!Tényleg mennyire király lesz!
    Szombaton buli,dinom.dánom,vasárnap dógozunk egy jót remélhetőleg fürdőruhában,jól leégve!!
    Meg is nézem milyen idöt ír:
    -hát,18fok záporral,na nem hisszük ezt el neki.
    Jó lesz!

    VálaszTörlés
  6. Lakk helyett, ahol lehet javasolnám a lenolaj kencét....

    VálaszTörlés
  7. Szia!

    Akkor mi győztünk, mert eddig volt kb. 50 ár, idén lett 50 ár+1 ha. Csupa zöldség, plusz 8 ha tönkölybúza. :) Életünk első nagy dobása.
    Azt a kis zöld traktort irigylem ám. Mi vettünk tavaly egy újat, pontosabban egy másikat. Ez már nem 60 éves csAK 50. Előnye,hogy csak a kreativitásodon múlik,mivel javítod.
    Biztos,minden kikel, ügysek vagytok.

    VálaszTörlés