2011. április 7., csütörtök

Szántóföldön

Tavaly ősszel kedvenc traktorunk a zöld John Deere csodaszépen felszántotta,  a tanyát L alakban körbevevő szántót. Nagyon vártam, h most is megjelenjen a szemközti földeken, az aktuális munkagéppel a háta mögött, jelesül a kombinátort, amivel meg elsimítja porhanyítja a földet. Előkészíti a talajt a vetéshez. Megérkezett! Igen, megcsinálja,  körbefutja az én földemet is.
Gyerekek, ilyen szép talaj már régen volt itt! A francba azért nem mindegy milyen verda futkos azon a földön, melyik milyen munkát végez!

Tavalyi biobúzánk Kis Marcival :o))

Ráadásul jó gazos is mindig a földem, én nem engedek ide vegyszert, magam kapálgatom a kultúrnövényt, hát a szezon végére azért már szép nagy a gaz is, nem csak a kukorica.  Most meg olyan tükörsima, morzsalékos a föld, legszívesebben végigsimítanék rajta a tenyeremmel :o))
Fogtam 2 nagy vödröt,összeszedem azt a néhány tarackgyökeret, amit kiszántott a gép, ne fakadjon vissza, több bajom lesz a kapálással, mintha most szépen összeszedem.
30 fok meleg volt, a nap égetett, le is dobtam cipőt, zoknit, az ilyen finom földet mezítláb kell élvezni!
Bokáig süppedt a lábam, masszírozta a talpamat, élveztem nagyon! A szomszéd is átjött megnézni, mit mászkálok az üres szántóföldön. Megállapította, h szép munkát csinált a gép, jó kis magágy a kukoricának. György napra a földben a helye! Nekem meg a napozóágyon, kipihenni a fáradalmakat! :o))

3 megjegyzés:

  1. Harmadik éve ásom a kertünket, az első évben tiszta kín volt, tiszta gyomgyökér volt az egész. Már porhanyósabb kezd lenni, évről évre kevesebb a gyom is. Őszire megbeszéltem a tehenésszel, ad egy pár szekér nagyon régi trágyát, azzal majd frissítem. Olyan trágyába, ami már tulajdonképpen tiszta föld, ültettem az idén a palánta magokat. Úgy nőnek mint a fene. Tiszta élvezet nézni. Amikor kézzel törtem a nagyobb darabokat, nem éreztem semmilyen trágya szagot. Nagyon érdekes ez a természet. Olyan jó erdő szaga volt. Azt mondta ad amennyit akarok. Juhhééé!

    VálaszTörlés
  2. Na akkor éljen a porhanyós termőföld!! Én is akarok már mezítláb járkálni!! :o)

    VálaszTörlés
  3. Szia Anyeg!

    Az a traki tényleg nem semmi:) Bár ha szükségem lesz rá inkább maradok az MTZ-nél. Azért abba bele lehet piszkálni:)
    Hogy bírsz el 1 ha-al? Nekünk most 200 m2 lett beültetve, de már ez is sok volt. Bár tudod nekem inkább az állatok jönnek be. Valahogy ez a földtúrás inkább csak muszály. Abban azt a részét szeretem, amikor már szedni kell a termést:)

    Üdv: L.K.

    VálaszTörlés