2011. november 22., kedd

Hajfestés diólevéllel

Amióta finom kecsketejes szappanokkal mosakszom, ezekkel mosom a hajam is és már nincs más "kozmetikum" a kád szélén csak szappan, meg szappan, meg almaecet mézzel, azóta nem szívesen kenek már magamra semmit, ami vegyi, ami szintetikus, nem természetes. Ez most begyűrűzött a hajfestésre is. Tudom, nem is kéne hajat festeni! Hisz az is így természetes, az ősz szálak meg...., azok is természetesek. Mégis ezzel most még nem tudok szakítani. A hajfestéssel. Majd egyszer igen, most nem.
Találtam alternatívát, diólevéltea erősre főzve, állítólag szép természetesre színezi a hajat, viszont nem mérgező, mint a festékek, nem méregdrága mint a hennák.
Most van a fejemen. Sokat nem várok tőle, nem tudtam előre lefőzni, pedig ennek egy napig állni kéne.
Mindegy, most megnézem, aztán beszámolok :))

16 megjegyzés:

  1. Hát kétkedem, hogy ősz hajszálakat is...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Márta!
      Én sokáig festetem a hajamat, korai őszülés miatt. Elegem lett, és lenövesztettem, A környezetem véleménye megosztott. Kacérkodtam a festéssel. Csak úgy kútfőből kipróbáltam a zöld dióburkot, ha a kezem befogja talán a hajamat is. Ma kipróbáltam. Leszedtem a zöld burkot a dióról, összeturmixoltam, vízzel felfőztem, a kihűlt pépet felkentem a hajamra. gyönyörű barna színe lett rövid idő alatt. Nejlonzacskó a hajamra, majd kb 1 óra múlva lemostam. Sajnos az eredmény nem barna lett, hanem inkább szőkés. Úgy gondolom ezt hetente megcsinálom egy ideig. Remélem egyszer csak olyan barnára befogja, mint a kezemet. Érdemes gumikesztyűben dolgozni. lehet, hogy a technológián is változtatok egy kicsit, előáztatom a zöld héjat néhány napig.

      Törlés
    2. Sziasztok! Őszülő pasi vagyok ! Masszőr-természetgyógyász ! Festettem én is a hajamat festékkel de nem nagyon vált be....Most vad Diót használok ! A vad Dió burkát le reszelem és csak annyi vizet teszek hozza amennyi el lepi és elteszem néhány napig ! A másik egy befőttes üvegbe vad dió burkot szét morzsolva vagy reszelve és alkoholt öntök rá házipálinkát :) A másik verzió csak ugy gumikesztyüvel bekenem a hajam és max fél óra és lemosom ! Az eredmény csodálatos jó olcsó ! Szép napot mindenkinek ! Ja ecettel most le az a haj fixáló! Alma ecet a leg jobb !

      Törlés
    3. Köszönöm a tippet kedves őszülő :)) Kedvem lenne kipróbálni, bár már nem zavar az ősz haj, de ez a természetesség csábít. Amúgy a pasik őszen is vonzók ám ... :))

      Törlés
  2. Márta! Jogos a kétkedés! Az őszeket nem fogta be. Nem mondom, hogy semmi se látszik a dióleveles festésből. Kicsit összemosta az ősz szálakat a többivel, illetve kicsit élénkebb színe lett az egésznek, de ez csak hangyányi eredmény. Biztos, hogy fogok még próbálkozni, akkor majd arról is mesélek :)) Remélem jót! :))

    VálaszTörlés
  3. Margó, édes vagy. Én ezt végigjátszottam, amikor a gyönyörű szőke hajam 16 évesen elkezdett barnulni. Lelkileg felért egy őszüléssel, mindent megtettem, gondolhatod. Festettem, majd csak 24 mosásig tartóval...egyre lejjebb adtam. Egyre jobban elfogadtam magamat. Akkor "léptem szintet",mikor kamillával mosogattam, mert alig volt hatása, de akkor már annyi is elég volt a lelkemnek. Aztán jött a férjem, aki imádja a világosbarna hajamat, és felfedeztem, hogy van sok szín, ami szőkén nem is állt olyan jól, így viszont szuper.
    Egyszer láttam a biopiacon egy nőt, gyógynövényeket árult, és őszülő barna haja volt. Olyan szép volt, hogy néznem kellett, és megfogadtam, ÍGY akarok kinézni. Aztán találkoztam egy másik nővel, aki őszes-barna haját szemtelenül lófarokba fogta, és CSODÁS volt, Pest közepén a forgatagban megállítottam, hogy megdicsérjem.
    Egy szó mint száz, az őszülő hajat is lehet olyan méltósággal és nőiesen viselni, hogy egy 20 éves megirigyli...Tulajdonképpen magadnak és a férjednek kell tetsszél. Neki szerintem őszesen is tetszel, az már 50%, te pedig kicsit tetszel őszesen magadnak, úgyhogy kb. 75% már megvan. :))

    VálaszTörlés
  4. Te jó ég Adri!!! Lehet, most fogok megbarátkozni az ősz szálakkal? Ahogy leírod, te hogyan barátkoztál meg a barnulással, meg h szép az az ősz :)), khm... a festék meg mérgező... heej, az a 25%! :)

    VálaszTörlés
  5. Én is megbarátkoztam az ősz hajjal.Fiam azt mondta:anya, én így szeretlek.Férjem meg azt, hogy rád bízom (vagyis én döntöm el mit akarok.A fodrász azt mondta: már késő,különbenis 1flakon festék kevés, de elsőre nincs is jó eredmény.Én meg nem szeretek pepecselni. így könnyen döntöttem:marad az ősz.

    VálaszTörlés
  6. Drukkolok. A hasonlat egyébként egy férfitól származik, aki szerint ha megszólít egy idegen nőt az utcán, 75% esélye van ,hogy le akar vele feküdni. Mert ő biztos, a csaj meg vagy igen, vagy nem. Csodálom a férfiakat, hogy milyen könnyedén, magabiztosan lavíroznak az életben. Úgy vannak vele, hogy inkább legyen túl sok önbizalmam, mint kicsivel kevesebb, így hát nem görcsölnek holmi ősz hajszálakon.

    VálaszTörlés
  7. Én a szuper-ősz.is hozzászólok!évekig festettem TIzián-vörösre..aztán megláttam valami francia turistákat..centis fehér (ősz)hajjal..nagyon megtetszett..azóta..25 éve..már nem festem..igy olcsóbb,tetszem is mindenkinek..és magamnak is..ugyhogy bátorithatok csak mindenkit..Máskülömben én 17 éves korom óta őszülök!akkor 2 sáv volt szimmetrikusan a fejem tetején,ill.közepén..aztán csak szélesedett..szélesedett..és ime ..most tiszta hó!!!

    VálaszTörlés
  8. Köszi a gondolatokat, történeteket!
    Most már biztos nem kerül festék a fejemre!
    Rosszul is esne egy újabb "méregadag" és olyan jókat írtok, egyre jobban barátkozgatok az őszüléssel :))
    Együtt voltunk a lányaimmal az adventi gyertyagyújtásnál és ők sem problémáztak rajta, sőt megdicsérték a jó hajvágást :)

    VálaszTörlés
  9. Jaj de drága vagy Margó...:) Most jöttem megkukucskálni hogy mi lett a végkifejlet..
    puszillak

    VálaszTörlés
  10. hiába a sok jó történet és biztatás, ha Te nem vagy nyitott a dologra. Legyen az haj(nem)festés vagy más. Hiába...nagyon igaz, hogy akinek van füle a hallásra, hallja és akinek van szeme a látásra, lássa (bocsánat, nem szó szerint volt)

    VálaszTörlés
  11. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Marica, annyira cuki a bejegyzés amit írtál, sajnálom, h törölted :) Ha gondolod, írj a margo.masszazs@gmail.com -ra, hátha tudok segíteni. :)

      Törlés