2011. június 30., csütörtök

Nyári napom

Hajnali ébredés - milyen az idő? - jöhet a kávé, internet! Jó hírek, levelek, éljen :o)) Jóga. Farmer, póló, a kedvenc, kockás gumicsizma és irány a mangalicák. Mivel már "jól" viselkednek és nem futnak ki a világból a drótkerítésen át, ezért néha etetés előtt kiengedem őket bóklászni. Csodaszépek, nagyok lettek a kis szőke malackák :o)) A szemes és csöves kukoricával becsalogatom őket, megyek sarlózni. Mindig eszembe jut a lányom kedvenc verse ami a nyárról szól, most telnek meg vassal a füvek, mézzel a gyümölcsök.... tényleg vas lehet a füvekben, a sarló egyre nehezebben vágja őket :o)) 2 nagy rakat fű az állatoknak, baromfinak búza, kukorica, kendermag. Útba esik egy barackfa, megreggelizek. Esővizes locsolgatás a zöldségeknek, virágoknak, jó büdi, csalán, utifű, karalábélevél áztak benne. Nézem a tenyérnyi tönkölyt, lassan érik nagyon, a kedvenc pipacs még mindig virít mellette, ott a helye. Ismét a házban, újabb kávé, pár levélke a neten, aztán elő a nagy vödör nyári almával, mosom, vágom, főzöm, rostos almalé 15 üveg. Túl akartam lenni rajta, legyen hely az új szerelemnek a szappankészítésnek :o)). Edina a csodaszappankészítő mesterem! A neten tanítja nekem a rejtelmeket, biztat. A 3. adag készülődik! Már színeset szeretnék és éljen, van itthon kurkuma! Alkotok s a nagy izgalomban kifelejtek belőle egy kisebb adag olajat, hát....már formában van, nincs mit tenni, reménykedem, jó lesz!!!
A kukoricában kódorgok, nézem a tökeimet :) ezerféle. Rengeteg virág. Nosza legyen ebédre tökvirág kirántva! Még sose ettem, de ódákat már hallottam. Gyerekek! Naggggyon finom, jaj, be is laktam belőle, rizst nem is szedtem hozzá. Vá, ezt ki kell pihenni, 5 perc vízszint. Ugrás fel, malacoknak víz, fű. A tóhoz tartozó kis "patakban" kornyadoznak a nádak, kálmosok, megkeringtetem a vizet, a tóból nyomatok föl a patakba, viruljanak! Azt a dzsungelt ott a tó és patak közt, mit is kellene csinálni ezzel, vagy semmit? Most nem, most itt ez az óriás barackfa, potyognak a gyümölcsök összeszedem. Nem, nincs kedvem ma a dzsemhez, egy újabb szappanhoz van ... Kaptam egy könyvet, előkapom, aztán telefon valamelyik lányomtól, ez mindig kávéivásra sarkall, ideje is az újabb élvezetnek. Jó, akkor már erőre kapok, megcsinálom én azt a kis dzsemet, nem sok az egész! Sose raktam még barackba dzsemfixet, ebbe azért is bepróbálom, ígéretes, de csak 3 üveg. Már 8 óra elmúlt, hm...szappan??? Csak jól el kell tervezni, mindent előkészíteni, azért is előveszem most a méhviaszt is, a lenmagolajat, ezeket még nem használtam eddig. Oliva, kókuszolaj, napraforgó, ricinusolaj, kecsketej, NaOH, egy jó erős kávé (most a szappanba) jó barnát szeretnék, vajszínnel kombinálva. Érdekesen viselkedik a viasz, de nincs baj, szépen szilárdul, tán be is mintázom a tetejét, Kigyönyörködöm magam, elpakolás, rendrakás, zuhany, internet (hogy is van ez a méhviasz?) és szunya! ÁGY!!!
Elég kerek nap volt, nem mindig ilyen. Néha csak ődöngök naphosszat, belefogok ebbe-abba, jár az agyam, vagy leáll :) a fű se nő. Hullámvölgyek jönnek mennek, talán éppen így kerek....

3 megjegyzés:

  1. jaj, jaj...vágyakozva sóhajtozok. Remélem, mikor akkora lesz a lányom, hogy hívnom kell telefonon, én is ilyesmiket fogok csinálni :)

    VálaszTörlés
  2. Hű hát tartalmas nap volt!
    5 perc vízszint,nem lesz sok?:)))
    Tavaly is pont ott voltam a nagy barack jam főző őrületnél!
    Azért pihenjél is!

    VálaszTörlés
  3. Milyen ügyes vagy!
    Itt még nincs nyári alma, a barack is drága.
    Cseresznye, meggy lekvár kicsi, de finom lett.
    Mennyi munkát elbírsz, az én kezem tönkre ment, ma voltam orvosoknál.
    Műtét is szóba jött.
    Anyám dolgozott rengeteget...
    Szappanozol, eladásra is szánsz belőle?

    VálaszTörlés