2011. június 28., kedd

Találkozások

Játszótéri találkozás volt, én az unokámban gyönyörködtem, ő meg a fiacskájában. Arról beszélt, amit kineziológusként tapasztal mostanság az emberek zöménél. Attila, ne lapozz, nagyon összevág a két mondanivaló, a Tied és Zsuzsié! Az ő meglátása is az, h a magyar ember ereje az összefogásban van! Mi nem léphetünk előre másként! Ezek ugyan még gyerekcipőben járnak, az összefogások, de ő már lát kezdeményezéseket, kis csoportokat, alakuló MAGocskákat. Ennek szívből örülök. Arról is beszélt, h az egyes embernek előbb csendben, mondhatni magányban kell élnie, ha nem is a szó szoros értelmében, de magával kell tisztába jönnie, letisztulnia, tudatosítani  mit akar, mire képes, mi az amit a szíve diktál! Aztán pedig megtalálja a "neki való" emberek társaságát. Ez így ésszerűen is hangzik, de először elkezdtem aggódni, h jó-jó, csak ki ne csússzunk az időből! Továbbgondolva, milyen időből? Hiszem, h nem csúszunk ki semmiből, észnél leszünk, MAGunknál leszünk és rohadt nehezen, de kezünkbe vesszük végre a sorsunkat! Rengeteg ember van már aki így gondolkozik, Attila igazad van, máskülönben mért olvasnánk annyian a blogodat!!! Lehet, h még tele a gatyánk, de a hócipőnk ugyanolyan tele!

A másik egy fiatal srác a biopiacról. Egy asztalhoz kerültünk, ő most tanyasi tojást, cukorborsót árult, én meg beájultam a gyönyörtől, ahogy hallgattam őt! Van spiritusz a csávóban! A kérdésre, h ő "egyébként" mivel foglalkozik : hát ezzel! Főállásban, igen. Az asszony még bejár a városba dolgozni, fodrász, de egyformán imádják az önellátó, tanyasi életmódot, a biokertet, az állatokat! Ebben nincs vita! Így másban sem. A srác a nagyszüleitől "fertőződött" meg, ők éltek a tanyán valamikor, innen a vonzódás. A lány pedig ráérzett az ízére. Ez annyira jó! Öröm volt hallgatni, mennyi terv van, nehéz is sorrendbe rakni, mindet egyszerre szeretné! Azt, hogy nem a levegőbe beszél, mutatja a gyönyörű és finom portéka. Sok erőt, sikert fiú! :o))

2 megjegyzés:

  1. Olyan jó ilyenekről hallani, és főleg megélni. Zsolti volt pár tanyalátogatáson mostanában, találkozott hasonló gondolkodású gazdákkal, és én már csak attól iszonyú lelkes lettem, hogy elmesélte, mit látott. Én nem vagyok nagy híve a szervezkedéseknek, mert úgy látom, ha mindenki teszi a dolgát, spontán létrejönnek közösségek. Nagyon jó gondolat, hogy elvonulni, magunkba mélyedni, tisztázni dolgokat. És ez magával vonz egy baráti kört. Nálunk ez az év nagyon erről szólt, nem tudatosan, spontán. Vannak veszteségek és nyereségek, kíváncsian várom a folytatást.

    VálaszTörlés
  2. Isten segedelmével szaporodjanak a magvetők!

    VálaszTörlés