2013. február 18., hétfő

Tanyavágyók

Ahogy múlik a tél, egyre több ember látogat meg az "Isten háta mögötti" tanyán.
Érdeklődnek, tapasztalatot gyűjtenek, önellátásról, földművelésről, kertről, kemence fűtésről, mosószappan használatról, kenyérsütésről, hasonlókról.
Kapkodom a fejem, hogy ez igaz lehet, tényleg ennyi ember fordul egyre nagyobb vágyódással a tanyasi létforma felé??? Komolyan ... nekem ez csodálatos, bámulatos,örömteli, szívet-lelket melengető érzés!
Mert látom az elszántságot, látom a készülődést, komolyságot, őszinte vágyat!
Fiatalnál, idősebbnél, pároknál, egyedül élőknél egyaránt.
Egek, ahogy ezt írom beugrik valami ...!!! Talán csak "véletlen", de egy ideje, valami nem akarja, valami bennem nem akarja, hogy az imádott biopiacra kijárjak a szappanjaimmal. Magamnak se tudom ezt jobban megfogalmazni, "sejtszinten" érzem ezt. Erre aztán, a vevők, meg aki hiányol, felhív. Nosza ebből aztán rögtön találka lesz a tanyán. Kijönnek a szappanért, a tanya, a beszélgetés kedvéért.
Ma egy ilyen csodálatos látogatás után eszembe jutott a mondás: hasonló a hasonlót vonzza, megtalálja.
Tele vagyok hálával, hogy a hosszú, sáros földúton is kijönnek ide az Emberek, akikkel fél mondat után már ezer évesnek beillő barátsággal tudunk beszélgetni egymással, a tervek, vágyak, értékrendek, minden azonos!!!
Igen, változik  minden és jóra fordul a világ. Ebben egészen biztos vagyok!


20 megjegyzés:

 1. De jó újra olvasni Téged!
  Örülök, hogy -Te is- ezt tapasztalod. Mi is lassan, és nagyon tudatosan építjük "tanyasi" létünket, és egyre inkább érzem, hogy már nem hülyének néznek, hanem irigyelnek.:-)

  Kérlek, adj hírt gyakrabban a virágos tanyáról!

  Szeretettel
  Bettus

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bizony szépen haladtok, ez már nagy eredmény, sok munka van mögötte. Viszont abba még ugye sose haltunk bele, sőt! Néha nagyon jól tud esni, az elvégzett munka öröme pedig mindig!!! Testnek léleknek öröm :)További sikereket kívánok szívből!

   Törlés
 2. Hiányoltalak!!!! Hol van a tanyád? Szappanhiányom volt, Kecskemétről hoztak a gyerekeiem, kicsit messziről, de abban a pillanatban ez volt a leggyorsabb megoldás. Pedig vannak nagyon jó forrásaim, csak akkor, s éppen...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Holdgyöngy!
   Békéscsabán :)
   Örülök, hogy Te is szappant használsz!

   Törlés
 3. Én is örülnék, ha sűrűbben jelentkeznél!
  Ami a tudatosodást illeti, én is úgy látom, hogy elindult valami. Mi is épp az életmódváltáson törjük a fejünket, egyelőre gyávák vagyunk, hiányzik az az utolsó lépés.
  Ezért is tartom fontosnak, hogy azok, akik már döntöttek, és a megvalósítás útjára léptek (mint Te is), kiálljanak, és példát mutassanak, hirdessék a tétovázóknak, az útkeresőknek, hogy nekik sikerült. Talán épp a Te blogod, a Te példád adná meg az utolsó lökést egy hezitáló embernek a változtatásra.
  Persze Te döntöd el, hogy milyen gyakran és milyen mélyen szeretnél megnyilvánulni, de úgy látom, hogy más olvasód is hiányolt...
  Erzsi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A döntésünket, az utolsó lépést tényleg mindig megnehezíti valami. Leginkább mi magunk. A ragaszkodásunk, a félelmünk, a bizonytalanság ... a lányaimnak szoktam mondani ilyen esetekben, amikor egy "biztosat" kell bizonytalanra váltani, hogy ha meghozza ezt a döntést ami érzései szerint az ő útja, onnantól az egész Univerzum ezen dolgozik, segít neki! És ez eddig be is bizonyosodott :)
   Hihetetlen energiákat, ötleteket kap az ember egy tanyán! Hisz' valahol minden ott van még a zsigereinkben, minden tudás, ami ide kell.

   Törlés
  2. Igen, tényleg az utolsó lépés a legnehezebb. Én bátrabb (vagy vakmerőbb?) vagyok, a férjem a megfontoltabb. De nem megy egyik napról a másikra a jól (?) kiépített élet és karrier felszámolása. Olyan döntés ez, ami nemcsak ami életünkre nyomja rá a bélyegét, hanem a gyerekekére is.
   Én teljesen érzem magamban az ősi tudást: varrok, szövök, befőzök, kenyeret sütök, gyereket tanítok itthon, tehát nem érzem magam elveszett embernek.
   Erzsi

   Törlés
 4. Én is így látom! Meg kell látni, hogy jó is van köröttünk, nem csupán a média által (is) keltett cirkusz. És ezt meg is kell láttatni!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, igen! A jót erősítsük, ne a rosszat! Tényleg hihetetlen, a média mennyire nem "szeret" a jóról tudósítani!
   Persze akkor még netán elhinnénk, hogy nincs minden veszve!
   Pedig mi nem hisszük! Mi TUDJUK! <3

   Törlés
 5. Örülök, hogy újra írtál. Szinte minden héten benéztem hozzád, hátha...?És ma sikerült!Ha emlékszel egyszer írtam Neked, hogy egy falusi házon agyalunk.Nos már a nevünkre van írva és ahogy nyílik az idő ültetjük a fákat, építjük az ólakat, górét stb.Valami elkezdődött! Szép estét! Gera Imre

  VálaszTörlés
 6. Imre nagyon örülök, szívből gratulálok!!!
  Vissza is kerestem a levelezésünket, pont egy éve volt!
  Nagyszerű, fantasztikus évetek lesz!
  Igen elkezdődött ... szép sorjában minden elkészül ... Veletek örülök! :)

  VálaszTörlés
 7. Na örülök hogy végre írtál!
  Nem csak a tanya vonzó, hanem a te személyiséged Drága Anyukám!
  Még azt a csúnya sáros, szürke tájat is beragyogja ám!
  (Hú micsoda költö lettem):))))!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Íme, az én elfogulatlan TÜNDÉR LÁNYOM!!! :)))
   Köszi!!!

   Törlés
 8. Ugye, milyen jó érzés ez? Én is azt tapasztalom, amit te. Hogy egyre többen ébredeznek, nyiladoznak. De sajnos azt is, hogy nagyon sokakban csak vágy marad és álom, és a nagyobb lépéseket nem merik megtenni. Félelem? Ragaszkodás? Igények? Mindenesetre örülök, hogy te már ezt az utat járod. Mi most levendulás házi szappant használunk... (ajándékba kaptuk) És a piac témával is egyetértek. Az embert megtalálják. És nem mindig pénzt kap, lehet, hogy cserél, lehet, hogy "csak" jó szót, emberi kapcsolatokat... Ezeknek az értéke felülmúlhatatlan!

  VálaszTörlés
 9. Köszönöm Réka!
  Szerencsére erősödnek a váltáshoz szükséges belső érzések is. Amit egy idő után már nem lehet elnyomni, ha akarjuk se (Istennek hála :))
  Szép tavaszt BOLDOGSZERen! :)

  VálaszTörlés
 10. De jó, hogy írtál! Megismertek Téged, a szappanjaidat, és keresnek az emberek. Mindig mondtam én, hogy ami jó, azt keresik az emberek. Nem muszáj mindig ott lenni, jelen lenni, utána mennek. Nálad is így van, örülök neki. Szép tavaszt Neked a tanyán. Meglátogatunk már egyszer, ha arra járunk, nincs is messze nekünk.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! Tudnánk miről beszélgetni az biztos :))
   Várlak szeretettel!

   Törlés
 11. Én egyet szeretnék, hogy írj a blogodba minél többet a tanyasi életről, bármiről. Olyan jó olvasni!!! köszönöm

  VálaszTörlés