2012. január 2., hétfő

Kikukkantok...

Kidugom a fejem a tanyából. Annyit voltam már benne december hónapban, elfelejtem lassan milyen a kinti világ! Persze jó volt, nagyon is jó odabent! Az ünnepek, a sokféle szappan készítés, csomagolás, ó, élveztem nagyon! Mindössze az állatok etetése és a fűtés volt, ami kiszólított a házból, szóval most friss szemmel nézek körül, mi is van itt, mi a legsürgősebb munka?
Igen, a tüzifa még nincs bepakolva, a kerti tó mellett elszáradt virágok "díszlenek", aztán rőzse mindenütt, azt fölvágni, összekötni, kemencébe kiváló. Ha meg már itt tartok, szétnézek az akácosban is, ezt minden évben metszegetem, mégis mindig hozza a rengeteg oldalhajtást, nem veszi komolyan a szándékomat, kívánságomat : azt szeretném, ha fölfele nőne, jó magasra, jó egyenesre, föl az égig :)) Persze gyorsan nő, de oldalra is ugyanannyit hajt minden évben. Lányaim, hosszú karú metszőollókat előszedni!
Aztán itt ez a disznóól. Pár éve bontott téglából építettük meg az ól kifutóját, de szétázott, szétfagyott, kilazultak a felső téglák. Nem tudom eldönteni, lebontsam, vagy meg lehet erősíteni egy cementes vakolattal? A mangalicák előszeretettel állnak a hátsó lábukon, az elsővel meg az akol tetején. Egyszer csak kidől a kucók meg a világgá.. :) Vagy ez a két malac "elfogy", aztán ne tartsak többet? Megfordult a fejemben, mert napi rendszeres gondozás kell nekik, nyilván, jókora kötöttség.... aztán most meg élvezzük a finomságokat, bármi kerül az asztalra , orjaleves, szalonna, pörkölt, vagy éppen thai kaja a tarja részből, mindig odavagyunk a gyönyörtől, olyan mennyei és nem hisszük el, hogy ilyen is lehet egy hús, vagy bármi! Akkor megint kedvet kapok, nem szabad ezt feladni! A tanyához hozzátartozik és kész! 4 malac nem a világ, csöves kukorica, takarmánytök majdcsak megterem az idén is! Meg a sok fű, a hullott gyümölcs, amit összeszednek, lelegelnek...
Na indulás, a rőzsét biztos fel kell aprítani és olyan szépen süt a nap, megkeresem a metszőollót :))

5 megjegyzés:

  1. Már hiányoltalak! Tartsd csak azokat a mangalicákat, te indokoltad miért! Néha az ember enne valami húst, s csodálkozik mi is van a szájában, mert ízesítve, sütve-főzve mindenre hasonlít csak arra nem, aminek megvette. BUÉK neked!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is hiányoltalak!Jó volt egy kicsit odaképzeljem magam ahol állatok is vannak...feltétlenül tarts malackákat...nincs annál jobb a világon!BUÉK!ha megkésve is...

      Törlés
  2. Meghallgattam az Áldás dalt. Én jógáztam valamikor tanítványi szinten, s a badjamokon mindig volt zenekar, s ahogy a zenét hallgatom az ott hallott egyik dal köszönt vissza. Ezek a zenék, dalok nekem valamikor nagyon sokat segítettek. Bár lehet, hogy ez véletlen, de igazad van: nagyon megnyugtató!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon örülök!!!
    Holdgyöngy jógáztál? Talán lehetne azt is folytatni nem? Képzeld én újévkor döntöttem a folytatásról, csak úgy itthon, magam. Azóta jókat alszom :) Bár lefekvés előtt mindig meghallgatom a Dalt is... :))

    VálaszTörlés
  4. Ha elfáradok, én is szoktam olyasmikről gondolázni, mint Te, de aztán ugyanezeket a válaszokat adom magamnak:)) Annyival szegényesebb lenne az életünk az állataink nélkül...

    VálaszTörlés