2011. október 24., hétfő

A mai kedvenc :))

Ez a mézes-méhviaszos szappan nagyon megtetszett nekem egy külföldi szappanos oldalon.
Mivel épp vmi finom mézes szappan járt a fejemben, hát nem sokat töprengtem: megvalósítottam :o))
Kecsketejes, sheavajas változatban, hogy egyszer már igazán megvalósuljon az a  tejben-vajban-mézben való fürdés :o))

Szeretem, hogy ilyen természetes méz színe van.
A szappanozás kezdetén örültem, ha rendesen elkészült egy természetes, illattalan, natúr szappanom!
Később persze jöttek a természetes színek, csokoládéval, csilivel, csalánnal, körömvirággal, aztán került beléjük illóolaj is, persze szigorúan 100%-os tisztaságú!
És mit tapasztaltam? Ezeket a szappanokat elkapkodták pillanatok alatt, az első kis natúrkák pedig csak maradoztak :(( pedig semmivel sem voltak rosszabbak a társaiknál.
Azóta is ezt látom : a legszínesebbet kiemelik, megszagolgatják és kérik!
Tehát... ezek mennek, ilyet kell készíteni! Jó! Vérszemet kap persze a kis szappankészítő lelkem, elkezdek külföldi oldalakat nézegetni, látom a sok gyönyörű, káprázatos színű csodaszappant, elkap a hév, én is akarok ilyet!!!!!! Próbálkozom a természetes anyagokból, színekből kihozni ezeket az alkotásokat. Meg sem közelítik, a fasorban sem járnak az enyéim! Végre sikerül lefordítani a spanyol, amerikai blogokat, hát látom ám, ezek bizony szintetikus szappanszinezők, szintetikus szappanillatokkal.
Mondom a lányomnak az én szappantesztelőmnek, ne is kérjen tőlem kókusz, vagy vaníliaillatú szappant, mert ilyen illóolajok nincsenek, csak mesterségesbe! Azt meg én soha!
Hát mit mond? Ennek a szappannak 98%-a természetes anyagból van, akkor már az a 2 % kit érdekel? Viszont gyönyörű a színe, az illata!
Szegény öko-bio-naturális lelkem ennél a pontnál kis híján meghasonlott!
Most akkor hogyan tovább?
Nagyjából azért itt a válasz. Ha maradok a natúr, természetes anyagú szappanoknál, akkor azok a vásárlók fognak megtalálni, akiknek pont ez számít. És megveszik.
Ha szemet gyönyörködtető szépségeket készítek, akkor azoknak is meg lesz a rajongótábora.
Hogy kik vannak többen?
Szerintetek? Hogy van ez?
"Mond, te kit választanál" :o))

13 megjegyzés:

  1. Nem tudom, nekem a kinézet nem annyira számít, illetve számít csak nekem egyformán tetszik mindegyik. Az egyszerű azért mert egyszerű, a foltos azért mert olyan szép meleg szine van, a csokis csilis azért mert olyan jó sötét föld színek vannak benne, a fehér azért mert fehér. Szappan és természetes szappan és ezért nekem már tetszik. Meg azért mert az én anyám csinálta. Biztos azért is.
    Nekem az illat jobban számít, én az alapján választanék. Hogy mindig a hangulatomhoz illőt választok. Kellemeset, különlegeset, meleget, frisset, tisztaságosat, karácsonyosat, nekem az az elsődleges.
    De biztosan azért mert nekem maga a szappan mindenhogyan tetszik amit csinálsz!!!!

    VálaszTörlés
  2. De jóóó Margó!Már meg is osztottam a Facebookon..:))

    VálaszTörlés
  3. Az én válaszomat tudod:)))
    Margó! Ez a szappan csúcs!!!!!!!!
    Puszillak

    VálaszTörlés
  4. margó, ez nem kérdés. Nem Te lennél, ha azt a 2%-ot beletennéd. Én sem az lennék, ha kicsit műtrágyáznék. És igazad van, veszítesz egy pár potenciális vevőt, de nyersz egy csomó stabil, emberi kapcsolatot és vevőkört. Ez mindennél többet ér. Szerintem azokból az anyagokból ,amiket anno kelmefestésre használtak, nagyon erős színek jönnek ki. Cékla, bodza, sáfrány..stb. Annál több nem is kell!
    Gratulálok, csodás dolgokat csinálsz :)

    VálaszTörlés
  5. Ha már csak ebböl szeretnél élni akkor kell bevetned azt a 2%-ot!
    És szigorúan elkülönített kosárban árulnád!!
    Igen a vanilia és kókusz nekem is nagy kedvencem!
    Viszont a cékla jó ötlet abból jó kis ciklámen szín jöhet ki!!!

    VálaszTörlés
  6. a cékla az a baj hogy nem nagyon színez...kifakul:(

    VálaszTörlés
  7. igen, közben nekem is eszembe jutott, hogy kifakul. Néprajzos könyvekben utánaolvashatsz, hogy melyik színnél melyik alapanyag a befutó. Pl fent van az elektronikus könyvtárban (mek.hu?) a "Néprajz" c. többkötetes könyv. Abban van egy hosszú fejezet kelmefestésről, de talán szapankészítésről is. BÁr gyanítom, hogy inkább mosószappan volt akkor érdekes.
    Nem hiszem, hogy ha ebből akarsz megélni, akkor kell a 2%. Aki vaníliát meg kókuszt akar,az menjen a drogériába. Fura lenne, ha a kert egy részében műtrágyáznék, csak hogy minden igényt kielégítsek. Az még viccesebb lenne, ha egyik nap hosszú szoknyát vennél, virágos blúzzal, másik nap meg bőrszerkót vörös rúzzsal, hogy minden típusú férfinak tetsszél ;)

    VálaszTörlés
  8. A gyönyörűséges mézesedet mibe öntötted ki?
    Én is dilemmázok ezeken a kérdéseken, és persze a hobbi miatt kipróbálok ezt-azt, mesterségeset is. De én is maradok a majdnem 100% természetesnél:)))

    VálaszTörlés
  9. Zsuzsi! Abba a kipukkasztós papírba, ami a bon-bonos dobozokban is található, gyerekként jó szórakozás volt egyenként kicsattogtatni a hólyagocskákat :)

    VálaszTörlés
  10. ..Tényleg hogyan juthatnék hozzá?nekem is csak a természetes tetszene..esetleg levendulásat..olyant is csinálsz?..

    VálaszTörlés
  11. Márta, nincs még nagy gyakorlatom a postázásban, de gondolom bélelt borítékban, vagy dobozban el tudom küldeni.
    A levendulás nekem is nagy kedvencem, most is van belőle többféle :))
    Készítettem tiszta olivaszappant levendula illóolajjal és van amiben a virág is benne van, citromfű és más gyógynövényekkel együtt :))

    VálaszTörlés
  12. Hú de kellene nekem abból!Merrefelé is laksz?...

    VálaszTörlés