2011. október 23., vasárnap

Gyógyítók napja

A város egyik művelődési házából jött a meghívó, különböző programokat, előadásokat hirdettek, többek közt táltos dobolás, Új Germán Medicina előadás, Éld az életed előadás, Wass Albert élete előadás helyi színészekkel,  lemangúria lélektánc stb....
Nem mentem üres kézzel, a szappankáim nagyon felszaporodtak már megint, fogtam egy kosárra valót és már a kezdésre ott voltam. Mivel a szervezők is profilba illőnek gondolták, nyugodtan ki is pakoltam őket.
Elragadó volt ez a hely a sok gyógyítóval, akiknek a felajánlásából születhetett meg ez a rendezvény! Minden teljesen ingyenes volt a Házban! Kineziológia, csonkovácsok, masszőrök a legváltozatosabb masszázsokkal, life coach (jól írom?) energiagyógyászok, lélekgyógyászok, mind egy csodálatos szeretet-óceánban fürdött! Velük együtt mi is. Rengeteg régi és új ismerős, rengeteg szeretetteli ölelés, csoda! Eddig csak sejtettem, éreztem, az embermassza több annál amit a hétköznapokban, utcán, rádióból, újságokból tudok erről, mostmár láttam és nyugodt vagyok! A szeretet itt van! Itt van az emberekben és most már meg is találjuk egymást! Ez már egyre könnyebb, természetesebb, az elfogadás, az érdeklődés, a nyitottság, meglátni a másikban a jót! Megtalálni magunkban a teremtő erőt! A rosszat is én teremtem magam körül, a jót is. Lehet választani.  Ami kinn, az van benn... :)) Már megint a Tankcsapda jut eszembe, erről a mondatról, jó ez a számuk... jó lenne most belinkelni ide, de a percenként elúszó internetemmel örülök, ha egyáltalán be tudom fejezni az írást. Vagy egy jó sámándobolás hanganyagot. Most akkor sámán-, vagy táltosdobolás? Mi a különbség? vagy a kettő teljesen ugyanaz? Hú, de keveset tudok erről! Ideje utánanézni :))

5 megjegyzés:

  1. Köszönöm, hogy megosztottad velünk......így mi is egy kicsit részese lehettünk ennek a felemelő érzésnek. :)))

    VálaszTörlés
  2. Szia

    A magyaroknak táltosai voltak. Sámánok más ősi természeti népeknél vannak/voltak, akikkel val volt közünk egymáshoz (szibáriai eredet, innen eredhet, hogy az indiánoknál is sámánok vannak). A táltos egyébként a sámánizmus körébe tartozik, de mégis van különbség. A sámán inkább gyógyító, pap, míg a táltos több feladatot látott el (talán nagyobb szerepe volt az ősökkel "istenekkel" való kapcsolat tartásban. Ismert táltosunkpl. Göncöl. Nem véletlenül nincs a világon máshol Göncölszekér csak Nagy-medve csillagkép.
    L.K.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés