2011. május 5., csütörtök

Nem igazság!

Egyik kedvenc blogomat olvasva, rájövök, h egy cipőben járunk! Ő sem tud igazán megélni még a tanya nyújtotta lehetőségekből! Pedig a srác szenzációs! Először is : állatokat tart, kecskét malacot, tojótyúkot, csirkét, pulykát, mindent. Aztán kosarat fon, nemezel, háziszappant , kecskesajtot készít, kertet művel! Napi száz órát dolgozik és most azt írja munkát vállal. A felesége is dolgozni jár, 2 gyerkőcöt nevelnek.
Ráadásul már piacolnak is a termékeikkel!
Elgondolkodom ezen, h mért nem lehet ma ebből megélni? Pont a napokban éltem át én is egy ilyen krízist, hogy most mit csináljak, menjek vissza a városba? A szívem szakad meg! Nem azért mert ott olyan rossz és nem szerettem azt a munkát is, amit ott csináltam! És igen, tudom, az emberek nagy többsége ott él, ott keresi a kenyerét, arra való a város is persze!
Csak amikor én erre voksoltam, erre a tanyasi életre, akkor valamit tudtam itt mélyen belül, akartam, a magaménak éreztem teljes szívemből. Keményen dolgozok érte! Hittem abban, h ez az Út.
Ami most kicsit rezeg, megingott.
Még próbálkozok, még nem adom fel! Most jön a java :o))
"Józsit" megértem, ő nem próbálkozgathat a család kontójára, neki le kell tenni a pénzt az asztalra! Teljesen megértem a hozzáállást és tisztelem érte! Szorítok, h minden a tervei szerint menjen és szépen visszatérhessen a saját medrébe! Ahhoz amit a legjobban szeret!

4 megjegyzés:

  1. linkeld be azt a kedvenc blogodat, hogy én is olvashassam. Egyébként ezeken a dolgokon régóta rágódom én is. Én is azt mondom, hogy nem igazság. Pedig hisszük vagy sem, akarjuk vagy sem, előbb utóbb ez lesz az egyedüli élet lehetőségünk, ha felhagyunk a konvenciós energiákkal és kiköltözünk tanyára. Már akinek lesz ilyen. Nem kell ehhez világvéges hangulat, elég, ha már ezeket az energiákat nem tudjuk megfizetni. Jó reggelt, én már itt vagyok.

    VálaszTörlés
  2. Nekem nem tanya, csupán egy duna-parti ház volt az álmom, 10 éven át vágytam.
    Most itt van és csodás a part, alakul a kert, s kezeim leszakadnak.
    Reumatológus csak 5 dolgot találta tenyeremen a csuklóm fölött lévő ínhüvely gyulladással együtt - no kösszzzzz jól vagyok.
    Munka mellett biza nem egyszerű, nos talán, hí nyugger leszek...
    tanyás blogot nekem is!

    Légy jó és bízz döntésed helyességében!

    VálaszTörlés
  3. Én is szurkolok. Neki is, neked is!

    VálaszTörlés
  4. Mért gondoltam azt, hogy valahol az alföldön élsz?

    Most olvasom a szomszéd blogját, így megtudtam, hogy a gida - fiú...

    VálaszTörlés