2011. május 14., szombat

A ligeti vásáron

Gyönyörű a liget a városban, közepén a felújított Körösök Völgye Látogatóközponttal.
Szombatonként biopiac van és mi is mindig előrukkolunk valamivel. A mi, az a KörösKör kaláka, egy civil szerveződés, 50-60 taggal, mindenki mást tesz a közösbe, ezekért körpont jár. Pénz, forint nincs is a rendszerben, pedig cserélt már gazdát hűtőláda és bicikli, számítógép, parasztbútor. Én pl. általában tojásból, baromfiból "csinálok" körpontot, amit beválthatok bármire, akár nyelvtanulásra, terményvásárlásra, fűszernövényekre. Ezeken a szombatokon, de főként havi egy szombaton mindig szervezünk vmi extrát, ma pl. szappanfőző bemutató volt, máskor méhészek jönnek, Régi népi ételek felvonultatása, lekvárok versenye, kosárfonás, játszóház, lecsófőzés, palacsintasütés. Minden tavasszal kiviszek valamilyen állatot is, most a túlszaporodott kiscicáim kaptak új gazdit, egy lovastanyán lesz nagyon jó dolguk, hál'Istennek.
Kérték, h vigyek kotlót, vmi kis baromfival, csak úgy a látványt színesítendő.
A kérdésem csak az volt, h melyik kotlót válasszam : A kispulykásat, a vadkacsásat, vagy a kopasznyakú csirkék kotlóját? Végül a kotló szelídsége döntött, a kis vadkacsák kotlója a legnyugisabb ők mentek kirándulni, az árnyas ligetbe. Rengeteg nézőjük, csodálójuk volt, mi meg szert tettünk némi kedvező árú természetes tisztítószerre, mint mosószóda, szódabikarbóna, citromsav, fehérítőpor.
Éljen a környezettudatos élet! Nagggyon finom kecskesajtot kóstoltunk, sajkrémeket vásároltunk a mekmekfarm kínálatából. Kellemes színes forgatag volt, végre egy kis civilizáció! Sok régi ismerőssel találkoztam, régi-régi pszichodráma vezetőmmel felidéztük a drámákat az életünkből, amiket ott, akkor, pár éve olyan jól megéltünk, feldolgoztunk, kidolgoztunk magunkból! Sokat segített....és milyen érdekes, h pont a "legjobbkor" jött nekem akkor az a tanfolyam, azóta se és talán előtte se lett volna soha olyan aktuális, mint éppen akkor!

5 megjegyzés:

  1. Na akkor kimentetek, jól van, mert gondoltam hogy megint elcsábít a tanya és elsumákoljátok hogy ne menjetek be a városba:o) És az összes kiscica elment??

    VálaszTörlés
  2. Én is szeretnék menni és bámészkodni....

    VálaszTörlés
  3. Drága Margó!
    Este mindenképpen írok!
    A címedt pedig küld el...holnap postázok Neked!!:))
    Olvasva soraidat nagyon írígyellek:)))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó ötlet a körpont.
    Nálunk a tanyán ( mi is tanyasiak vagyunk)csere-bere van,persze itt kis tételekről van szó.
    Egyébként nagyon élvezem a beszámolóid,én csak most találtam rá a blogodra, persze véletlen, de annál jobban örülök neki!

    VálaszTörlés