2011. május 23., hétfő

Kettő elég!

Mármint a fő csapásirányból.
Amikor kivonultam a városból a tanyára, elárasztott a lehetőségek tárháza. Felfedeztem a kemencében sült házi kenyeret, a csipkebogyó millió féle hasznosítását, a szegfűszeges, fahéjas sütőtöklé főzést, újraéltem a kertészkedés örömeit, fát ültettem, metszettem, műveltem a szántóföldet, neveltem a baromfinépet. Már mangalicát is. Ezek talicskaszámra falják a füvet, de hurrá, tudok sarlózni, nem kézzel tépem már! Na igen és kell egy kis csemege nekik télire, juhé van takarmányrépa mag, elvetettem. Bravó lehet egyelni, kapálni, a napraforgót ,kukoricát úgyszintén. Aztán ne felejtsem el a kerti tóból elpárolgó vizet pótolni, keringtetni időnként, h frissüljön! Ápolni, gondozni. Virágoskert, oké, fűnyírás jöhet! Közben meszelni kéne, mikor is? Nyílik a bodza, abból bodzaszörp készül, illetve teának való, de gyönyörű a csalán, a citromfű, a menta, szárítsak belőle, még szép! Szappant akarok készíteni magamnak, a családnak, meg ajándékba! Ezt nagyon akarom, de a sajtkészítés is vonz, mint a mágnes! Talán kéne is venni néhány kecskét, ha nem is tehenet, a friss alapanyag miatt?
Ti is unjátok már ezt az őrült felsorolást? Mert én egy nap arra ébredtem, h már nem tudom mit akarok, de ez már sok! Rengeteg! Ráadásul azt vontam le az egészből, h százféle dolgot csinálok, mindegyiket félig, mert nincs idő jól, alaposan, gondosan, körültekintően tenni a dolgokat, mert a másik is már tegnapra kéne!
Következtetés : Margó te nem normális, talán még fogj bele 10 dologba és akkor már biztos meghülyülsz, meg feldobod a pacskert! Tuti! Vagy válassz ki 2-3-at amit komolyan csinálsz, amibe el tudsz mélyülni, ami már imádság, meditáció. Na itt megint elkezdtem nyafogni magamnak, h jó,jó, de melyik legyen az? Valaki égi, földi valaki, igazán sugalmazhatná, megküldhetné a választ. További agyalás eredménye : mi lenne, ha én döntenék? Na ez marha nagy felismerés, vááá... Eldöntöm végre mit akarok, kedves égiek, lehet támogatni :o)) ( Igaz lányom, odamész és átúszod vazeg). Itt tartok, kiválasztom a kettőt. Ajánlom magamnak!!!
Itt köszönöm meg a segítséget is amit kapok Tőletek, a kedves soraitokat, a bíztatást! A kommentbe nem tudok választ beírni sajna valamiért... :((
Aktuális képek a tanyabozontokról :o))

6 megjegyzés:

  1. Gyönyörű, burjánzó, életteli, kicsattanó, mesevilág. Virág.

    VálaszTörlés
  2. Száz dolgot szeretnél és estére csak húszat csinálsz. Jobb állapot ez, mint semminek nem látni értelmét.

    VálaszTörlés
  3. Szia.

    Ismerős a dolog, de hidd el szépen lassan kiforja magát minden. És akkor menni fog minden magától, vagy kialakul, hogy mégis melyik az ami nem érdekel annyira és nem olyat dobsz el ami pedig jó választás lett volna és megbánod később (bár még ott is lehet folytatni).
    Én is sokat gondolkodom ilyenen. Sokszor megfoadtam, hogy nem lesz csirke, nem lesz tojás, de mindíg visszatérek rá. Pedig tudom, hogy drága, 100 csirkéből 2 malacot felnevelek, de valahogy eltelik az idő, az emlékek szépülnek és ismét beleugrunk.
    Szóval szerintem hagyj időt a dolgoknak és megoldódnak maguktól. Ha valamit megtanultam az állatokkal az az, hogy hiába szeretnék sietni, kapkodni az időt ők osztják be:):):)
    Üdv: L.K.

    VálaszTörlés
  4. Nem mellékesen szép az a tanyabozont. Bár nekem is ilyen lenne:(
    L.K.

    VálaszTörlés
  5. Aaaaa,úristen de gyönyörű dús,virágos minden,na ezt nem is gondoltam volna,hú mi vár engem vasárnap!Na akkor majd jól átbeszéljük mi is legyen!

    VálaszTörlés
  6. Tényleg ..virágos tanya..nagyon szép a kerted,lájkolom!:)

    VálaszTörlés