2012. augusztus 23., csütörtök

A JÓ dolgomat! :)

Hajnalban szappan készítés, csomagolás, telefon szól, irány a kecsketej! Robogóval átzúdulok a halastavak melletti erdőn, futás Osikához a finom tejért, jó szóért :) Motor megadja magát, kileheli a lelkét, futás gyalog tovább! A meleg már reggel tombol, csurom víz vagyok, mire motor hazatolva, illetve út közben beadva szerelőhöz. Szerelő mosolyog, talán ideje lecserélni a huszonéves Yamahát :) hm.. igen.
Nézzem a fűnyíró vajon működik még? Benzin elő, tankolás, rángatás, indul, győztünk!!!
Örömömben letakarítom a szalonnasütő, az öreg rönk környékét, szépen levágom a füvet! Folytatás a folyosóra betolakodó gyomnövényekkel, egész jó rend alakul. Amint kint, úgy bent, délben már behúzódok a hűvös tanyába, az ágynemű következik, napoztatás, szellőztetés. A nagy kövér dunna is felsóhajt, végre ő is megmozdítva, új életre keltve a félárnyékban. Vendég érkezik, Mónika, szappan ügyben, éljen!!!
Mentaszörp frissít, megjön az étvágy, Móni örül a fokhagymás krumplinak, napmeleg paradicsommal.
Összerakjuk az "árut", szappan mellé fülgyertya, krémek, szörpök, gyógynövények. Tanyasi portékák :)
A teljes sötétség előtt még eljutok a szerelőhöz, ajánl egy motort, de az csak 40-et megy ááá, kell az a 60 :))
A motor indul, én élvezem a sötétben pásztázó fényeket, a langyos estét, az illatokat.
Átlagos nap, semmi különös és mégis mindig tele vagyok hálával, örömmel. Meg együttérzéssel a növények iránt a nagy szárazságban. Hogy bírják ezt ki ... biztatom őket kitartás!!! Nem sokára ősz és kapnak esőt. Mielőtt elsárgulnak, még zöldellhetnek, erőre kaphatnak egy picit. Mint mi az éjszaka hűvöse után :)
Egy szeptemberi kép a kertből pár évvel ezelőttről. Mennyivel zöldebb ...!

13 megjegyzés:

  1. Már irigyeltelek a zöld kert miatt. Az este "üzentem" neked, hogy rég hallottam rólad. Elért hozzád? Vagy csak írtál? Én is mindig beszélek a levenduláimhoz, de sokra nem mentek. Pedig már öntözöm is őket, állítólag nem kell. Olyan nehezen tértek magukhoz ültetés után. Az áruházlánciak bezzeg ragyognak, dúsulnak, igaz cserépben naponta öntözve vannak. Ki érti ezt?

    VálaszTörlés
  2. Telepatikus úton érzékeltem az üzenetet, valahogy ma nekiültem :)
    No én meg a levendulák miatt "irigyellek", szeretnék én is sok-sok levendulát! Ezt a nyarat tényleg elég ha túlélik szegények, nagy növekedést nem várhatunk most tőlük úgy tűnik.
    Talán majd a szép hosszú ősz alatt ... :)

    VálaszTörlés
  3. Úgy látom, zajlik az élet(ed), ezért nem volt időd jelentkezni eddig. Hiányoltalak én is.
    A mondat, ami különösen megkapta a szememet: "Átlagos nap, semmi különös és mégis mindig tele vagyok hálával, örömmel." - ez az, amiről hajlamosak vagyunk (én!) elfeledkezni. Hogy minden apróságért hálával tartozunk.

    VálaszTörlés
  4. Jó arról olvasni, hogy másnak is hasonlóak az átlagos mindennapjai, mint nekünk:))
    Margó, írnál arról, miféle krémeket gyártasz? Eddig még csak kacérkodtam a gondolattal, hisz nálam is beleférne a falusi portékák sorába, de kicsit tartok a romlandóságtól.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mivel csak vajakat (shea-kakaó-kókusz ...) és olajakat (szőlőmag-mandula-avokádó ...) keverek, nem szükséges tartósítani, illetve elegendő pár csepp E vitamin olaj.
      Ez persze zsíros krém, de egy "törölközőszáraz" bőr nagyon jól beszívja. Finom, termelői méhviasz is kerülhet bele.
      Körömvirágkrém a szokásos módon mangalicazsírral, cickafarkkrém, zsályakrém hasonlóan, csak zsír helyett pl. kókuszolajban hevítve, méhviasszal keményítve.
      Vizes alapú krémekbe nem fogtam még. Nem találtam meg azt a természetes anyagot, ami "összehozza" a folyadékot az olajokkal.

      Törlés
  5. Pont ilyennek képzeltelek Margó... :) Életvidámnak, derűsnek, boldognak, kiegyensúlyozottnak...olyannak, aki bárminek meg tudja látni a jó oldalát, és mindenben a szépet is. Köszönet ezért a bejegyzésért, amilyen vidám és könnyed, olyan mély tartalommal bír!
    A kerted, és a szappanka is gyönyörű.... (én még csak tervezgetem, hogy lesz egyszer egy kis tavam.. :)
    Szeretettel üdvözöllek,
    Ildikó

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm Nektek a kedves szavakat!
    Nincs könnyű dolgunk manapság (sem)! Bízom benne mégis, hogy jön jobb, lesz könnyebb! A találékonyságunk, ötletelésünk, optimizmusunk maradjon meg, a hitünk, no meg a teremtő erőnk :)) Bár sokak szerint van még lejjebb is, de egyszer majdcsak fordítunk rajta!!!!!

    VálaszTörlés
  7. Válaszok
    1. Drága vagy, köszönöm!
      Annyira élvezem ezt a finom, kellemes őszi időt, hogy alig vagyok a házban :) Illetve csak szappankészítés okán. Legtöbb élmény most itt ér, a szappanok körül, csudajó dolgok, történetek. De tartok tőle, ezek csak nekem ilyenek, a blogban leírva .... nem is tudom :))
      Van azért más is, tényleg írok már!
      Addig is élvezzük a gyönyörű Őszt!

      Törlés
  8. Szia Margó!

    Úgy eltűntél...Mi van Veled? Remélem, jól vagy, és tudd, hogy hiányzol! Jó lenne tudni róla, mi újság a Virágos Tanyán, így őszidő tájt...
    Puszi
    Bodzazsuzsa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Zsuzsa!
      Simogatják a lelkem a szavaid! Köszönöm! Írok is hamarosan. Puszillak :)

      Törlés