2012. május 17., csütörtök

Végre napfény!

Több napja esik, fúj, borús és hideg az idő! Méltatlankodtam a "tanyaboltban" is, de a környékbeli parasztemberek leszereltek, mondván, "itt most nekik minden csepp eső komoly pénzt jelent"!
No de a gaz? Ami mindent ellep, a kukorica sorok már nem is látszanak? "Semmi gond, majd a vegyszer megoldja!" Ja? Ezt nem szoktam számításba venni, a permetszerek nekem nem barátaim. Inkább kapálok napokig, hetekig. Az elején sokan megmosolyogtak itt a tanyavilágban, még ilyet, hogy kukorica kapálás!
Aztán az idén egyszer csak követőm akadt :) Ildikó is kapál! Éljen!
Szóval a napsütés örömére kiszaladtam az udvarra kattintgatni.


A végére egy nagy tál mosószappan! A kotló már örömködött, jóféle csemegére gondolva :))

8 megjegyzés:

  1. Látod, pedig mennyivel egyszerűbb lenne az életed, ha "permetűné" mindent, ahogy felénk mondják.:-)
    Bennünket is megmosolyogtak első évben, hogy lám, jöttek a "városiak", kaszálékkal takarják a paradicsomot, mindent... Aztán meg jól csodálkoztak, amikor nekünk volt a legtöbb és legszebb paradicsomunk a faluban, és én bizony nem öntöztem egyszer sem, nem permeteztem, nem kapáltam.
    Gyönyörű virágos a "Virágos Tanya", a szappanok pedig tényleg ennivalóan néznek ki. Most már tényleg jelentkezem szappan-ügyben...
    Szeretettel
    Bettus

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy jelentkeztél, s jobb a kedved is. Ideillesztek egy módszert, valamelyik blogról, csak most nem találtam ki hozta, eredeti. Nézd meg: http://www.youtube.com/watch?v=iWz0-DznwSE&feature=player_embedded

    VálaszTörlés
  3. Szép zöld és virágos a kerted. Gondoltam, hogy sok a teendőd. Főleg most, eső után ha kisüt a nap, jön a növények közt a gaz, kapálni kell, irtani. De látom szappan is készült, gyönyörűek.

    VálaszTörlés
  4. Nem, nem én sem "permetülök" :))
    Ez a video meg szintén erről győz meg, hogy nem kell! Mi több, még ásni és gazolni se nagyon! Tanulságos ez a film, föl is dobtam a fb-ra :)
    Köszönöm a dicséreteket a szappanok nevében is :))Épp most portyáztam be a várost alapanyagért, magyarán zsírért. A mosószappan azzal az igazi. Most aztán készülhet a háziszappan is, a pipacsos kecsketejes is, de közben gyönyörűen virul a bodza, a menta, az akác, a citromfű,a sok szörpnek való finomság:) Ó, az élet szép :)))

    VálaszTörlés
  5. Minden gyönyörű nálad.....és örülök,hogy te is énekelsz.....:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :))) úgy ám!
      Köszönöm :))) A csoda jó zenét is!!!

      Törlés
  6. Szia!
    Tényleg szép a kert és a szappanok.Egyszer olvastam egy nagyon is kívánatos külsejű natúr szappan csomagolásán, hogy " Emberi fogyasztásra alkalmatlan!" Még csak nem is nevettem, mert valóban az ember legszívesebben bele is harapott volna.

    VálaszTörlés
  7. Végre itt a jóidő!!!!Hurrá lehet kapálni!
    Na majd megyek én is segíteni!
    Szuperek a képek!

    VálaszTörlés