2012. március 7., szerda

Nem haladok!

Nem tudom mi van velem, vagy ezzel a tavasszal, valahogy nem olyan, mint az eddigiek, nem úgy megy a munka, ahogy kéne! Mintha a téli hideg még most jönne ki rajtam és gyenge még a napsugár, hogy "fagyos lelkemet" átmelegítse.
Úgy terveztem, hogy a tél végi, húsvéti böjttel (csak húsmegvonás), meg a januárban elkezdett jógával megadom a kellő lendületet magamnak a tavaszi kerti munkákhoz. Na ezt még nem érzem! A lendületet! Nincs, nincs, nincs!!!
A leglelkesebben ma is a fűtés és a szappankészítés ment! Apropó szappanok átköltöztek a http://szappanfalu.blogger.hu/-ra. Még nincs kész, de ott virít már jó pár szappancs :)
Meg úgy gondoltam, reggelente majd megalkotok egy "remeket", aztán irány a kert az udvar, a gyümölcsös, az ezer munka. Csinálom is, gereblyézés, metszés, rózsák, gyümölcsfák, akácok, de valamilyen címen mindig bent kötök ki! Már az éveim száma is gyanús lett, tán csak nem???  Vénülsz már Margó vagy mi a háncs? Na neee...:)) !!! Akkor meg? Napkitörés? No az már szimpatikusabb, áá, biztos ez az oka az én nagy lustaságomnak! Ha kiderül, megírom.
És igaz, hogy a szappanok átköltöztek de a húsvétváró szappantálat azért ide is kirakom:

16 megjegyzés:

  1. No de most már aztán tényleg muszáj nekem rendelnem ezekből a szappanokból! Lehet?
    Amúgy pedig az éveid számával semmi gond, a tavasz nem olyan még. Reggel -8 volt nálunk, még délelőtt tízkor is be volt fagyva a kútnál a vödörben hagyott víz. Nem tavasz ez még, nem az igazi...
    És a napkitörés. Éppen tegnap panaszkodtam valakinek, hogy semmi nem úgy megy, ahogy elterveztem. Mi volt a válasza? Csodálkozol, hiszen a napkitörés... Szóval fogjuk rá, és bízzunk abban, hogy ahogy melegszik az idő, mi is olvadunk.
    Megyek és megnézem a szappanfalut.:-)

    VálaszTörlés
  2. Igazad van még nem az igazi a lelkesedés :) Már kaptam a fejemre,hogy a paradicsomot még csak tegnap ültettem a dobozba. A kertben a répa,retek stb nincs elvetve. Egyszerűen nincs lendület,se egyebek. És természetesen nem a kor a hibás :) Mostanában kicsit megnyirbálták a lendületünket. Na munkára fel,csak napsütés legyen :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Andi, akkor jó.. húú... már nem győztem az okokat keresni, közben csak az időjárás! Én is tegnap tettem földbe a paradicsomot, bazsalikomot, nincs az még későn! (reméljük :))

      Törlés
  3. Nagyon rendes vagy Csipkerózsa, megnyugtattál, köszönöm! :)
    Szóval, igen, hideg ez még...
    Persze küldök neked szappant! Levelezzük le!
    margo.masszazs@gmail.com

    VálaszTörlés
  4. Szia Margoo, mindig örülök, ha olvashatlak.Nálunk még fagyos a föld, itt semmit sem lehet csinálni. Tudod, ez az elhúzódó tél, ez a semmilyen sem tavaszkezdet se használ, te is fűtéssel vagy elfoglalva! Szépek a szappanaid! Látod, most ezekkel kell bontakoznod! Szép napokat neked!!

    VálaszTörlés
  5. Szia, már hiányoltalak, vajon mit csinálhatsz. Gondoltam, szappanokat. Egyébként ne magadat okold, én tegnap usankában mentem dolgozni, a kollégák pedig csak néztek. Hát, ha hideg van, akkor hideg van. Napközben is hideg van, úgyhogy nem csoda, ha lassabban halad minden.

    VálaszTörlés
  6. Nalunk mar tavasz van, de mi is lassan haladunk a kerti munkakkal. Igaz, az iden egy uj teruletet csatolunk a vetemenyeshez, rengeteg fucsomo, miegymas van rajta, nem konnyu a fold elokeszitese! A szappanok viszont "inycsiklandozoak", biztos vagyok benne, hogy hamarosan a napsutessel a kedved is megjon a kinti munkakhoz!

    VálaszTörlés
  7. Ne aggódj, hisz nekem se megy. Fázom.Reggelente, úgy 8óra fele kinézek az ablakon és látom mekkora dér van...hát...gondolkodom kimenjek, ne menjek.Legtöbbször bent maradok.Fázom.:)
    A szappanjaid meg igen szépek!!!

    VálaszTörlés
  8. Jól van akkor, nincs itt akkora baj! :)
    Höldgyöngy, Compot tényleg a szappanokkal bíbelődtem, ezekben most több öröm volt, mint a kinti világban. Bár a napsütések, naplementék azért... :))
    Espelette, ez szép munka lesz, egy szűz terület megmunkálása! (állítólag ilyen helyre krumplit (is) kell ültetni, mert azt még nem találják a bogarak :) Jó munkát!
    Piroska! Igen! Kinézek és vastag fehér dér! No akkor bekeverek egy szappant, hogy addigra már biztos 20 fok lesz! Aha, 3 fok. Vagy 2 :))
    És Mindenkinek köszönöm a dicséretet!

    VálaszTörlés
  9. Na tessek, ma pedig hideg eszaki szel suvit, brrr..., kinek van kedve kimenni! Igazad van, Margoo, az ujonnan feltort teruletre krumplit fogunk ultetni :D Atneztem a szappanos blogra, jo otlet volt kulon kigyujteni oket, nagyon szepek.

    VálaszTörlés
  10. Szia, nekünk becsúszott egy kis ünnepecske azért a hidegbe, de én is mindig többet várok már a márciustól. :) Remélem, jövő márciusban már lesz kertecske, ahol szorgoskodhatok valamennyit. :)

    VálaszTörlés
  11. Nekem is lassabban kezdődik a kertezés, mint szeretném, sajog itt-ott kapirgálás közben...

    VálaszTörlés
  12. Ma elultettuk a krumpli egy reszet, a parcella tobbi reszet tovabb munkaljuk, faj a derekam, de orulok, ahogy az elvegzett munkat nezem. Ahogy a ferjem mondja, mar nem vagyunk huszevesek, de nem csuggedunk :D

    VálaszTörlés
  13. Igen, fizikailag is megerőltető a kerti munka, de csak mert szokatlan még ilyenkor.
    Olyan remekül hozzá lehet edződni és tényleg nem csak a húsz éveseknek :)Az elvégzett munka öröme pedig ... igazán jó érzés! (a végeredmény meg finom, egészséges, reméljük :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Idén én ugyanilyen nyikorogva indultam be...azaz még csak indulgatok :) Mintha én írtam volna ezt a bejegyzést.... :))Rremélem, beolajozódnak hamarosan az ízületeink, de biztosan még nagyobb kedvet ad majd az is, ahogy kezdenek kibújni a növénykék, ahogy egyre több lesz látszatja a munkának :)
      Gratula a csodaszép szappantálhoz is!
      Szeretettel üdvözöl:
      Ildikó

      Törlés
  14. Ó, kedves Margó, úgy sajnálom. Nekem a kikelet havába lépés és a napsütés megadta a lendületet (némi kényszerpihenővel). Bár sajátunk nincs, azért némi zöldséget vetettünk már. Remélem, nemsokára virulni fog a kerted.
    A legjobbakat kívánom: Andrea Réka BoldogSzerről

    VálaszTörlés