2011. október 28., péntek

Ő volt...

Bármennyire nem hittem a szememnek, ez a csoda színes szappan másnapra így nézett ki, megfakulva színei elhalványulva :((
Csak a mézes bödön maradt színes :))
Így jártam... szerencsére attól ő még maradt a kamillás-mézes-rózsaszín-fehér agyagos finomság.
 
 

A lendület megvolt, nosza előálltam egy fahéj-szegfűszeg-kurkuma-sütőtök szappannal is:
                                                                                                                                                            

2011. október 26., szerda

Bíbelődtem...

Az egyszínű mézes szappanok után jólesett egy kis színes összeállítás.
Készítettem egy kamillás-citromfüves-kecsketej szappant, persze a méz ehhez is illet és mivel színeket akartam, a természetes rózsaszín és fehér agyag akadt a kezembe. Ez főtt ki belőle:
A cicáknak már tetszik :o))


Holnap megnézem milyen lett belül. Ezt olyan nehéz kivárni! Nem is bírom ki mindig! (Sose bírom ki :o))

2011. október 24., hétfő

A mai kedvenc :))

Ez a mézes-méhviaszos szappan nagyon megtetszett nekem egy külföldi szappanos oldalon.
Mivel épp vmi finom mézes szappan járt a fejemben, hát nem sokat töprengtem: megvalósítottam :o))
Kecsketejes, sheavajas változatban, hogy egyszer már igazán megvalósuljon az a  tejben-vajban-mézben való fürdés :o))

Szeretem, hogy ilyen természetes méz színe van.
A szappanozás kezdetén örültem, ha rendesen elkészült egy természetes, illattalan, natúr szappanom!
Később persze jöttek a természetes színek, csokoládéval, csilivel, csalánnal, körömvirággal, aztán került beléjük illóolaj is, persze szigorúan 100%-os tisztaságú!
És mit tapasztaltam? Ezeket a szappanokat elkapkodták pillanatok alatt, az első kis natúrkák pedig csak maradoztak :(( pedig semmivel sem voltak rosszabbak a társaiknál.
Azóta is ezt látom : a legszínesebbet kiemelik, megszagolgatják és kérik!
Tehát... ezek mennek, ilyet kell készíteni! Jó! Vérszemet kap persze a kis szappankészítő lelkem, elkezdek külföldi oldalakat nézegetni, látom a sok gyönyörű, káprázatos színű csodaszappant, elkap a hév, én is akarok ilyet!!!!!! Próbálkozom a természetes anyagokból, színekből kihozni ezeket az alkotásokat. Meg sem közelítik, a fasorban sem járnak az enyéim! Végre sikerül lefordítani a spanyol, amerikai blogokat, hát látom ám, ezek bizony szintetikus szappanszinezők, szintetikus szappanillatokkal.
Mondom a lányomnak az én szappantesztelőmnek, ne is kérjen tőlem kókusz, vagy vaníliaillatú szappant, mert ilyen illóolajok nincsenek, csak mesterségesbe! Azt meg én soha!
Hát mit mond? Ennek a szappannak 98%-a természetes anyagból van, akkor már az a 2 % kit érdekel? Viszont gyönyörű a színe, az illata!
Szegény öko-bio-naturális lelkem ennél a pontnál kis híján meghasonlott!
Most akkor hogyan tovább?
Nagyjából azért itt a válasz. Ha maradok a natúr, természetes anyagú szappanoknál, akkor azok a vásárlók fognak megtalálni, akiknek pont ez számít. És megveszik.
Ha szemet gyönyörködtető szépségeket készítek, akkor azoknak is meg lesz a rajongótábora.
Hogy kik vannak többen?
Szerintetek? Hogy van ez?
"Mond, te kit választanál" :o))

2011. október 23., vasárnap

Gyógyítók napja

A város egyik művelődési házából jött a meghívó, különböző programokat, előadásokat hirdettek, többek közt táltos dobolás, Új Germán Medicina előadás, Éld az életed előadás, Wass Albert élete előadás helyi színészekkel,  lemangúria lélektánc stb....
Nem mentem üres kézzel, a szappankáim nagyon felszaporodtak már megint, fogtam egy kosárra valót és már a kezdésre ott voltam. Mivel a szervezők is profilba illőnek gondolták, nyugodtan ki is pakoltam őket.
Elragadó volt ez a hely a sok gyógyítóval, akiknek a felajánlásából születhetett meg ez a rendezvény! Minden teljesen ingyenes volt a Házban! Kineziológia, csonkovácsok, masszőrök a legváltozatosabb masszázsokkal, life coach (jól írom?) energiagyógyászok, lélekgyógyászok, mind egy csodálatos szeretet-óceánban fürdött! Velük együtt mi is. Rengeteg régi és új ismerős, rengeteg szeretetteli ölelés, csoda! Eddig csak sejtettem, éreztem, az embermassza több annál amit a hétköznapokban, utcán, rádióból, újságokból tudok erről, mostmár láttam és nyugodt vagyok! A szeretet itt van! Itt van az emberekben és most már meg is találjuk egymást! Ez már egyre könnyebb, természetesebb, az elfogadás, az érdeklődés, a nyitottság, meglátni a másikban a jót! Megtalálni magunkban a teremtő erőt! A rosszat is én teremtem magam körül, a jót is. Lehet választani.  Ami kinn, az van benn... :)) Már megint a Tankcsapda jut eszembe, erről a mondatról, jó ez a számuk... jó lenne most belinkelni ide, de a percenként elúszó internetemmel örülök, ha egyáltalán be tudom fejezni az írást. Vagy egy jó sámándobolás hanganyagot. Most akkor sámán-, vagy táltosdobolás? Mi a különbség? vagy a kettő teljesen ugyanaz? Hú, de keveset tudok erről! Ideje utánanézni :))

2011. október 18., kedd

Mínusz 6 fok!

Ma reggel ennyi volt a tanyán, a muskátlik, leánderek jó része pedig még a folyosón élvezte a napsütéses nappalokat. Remélem azért nem fagytak meg teljesen. Persze gyorsan becipeltem mindet a kazánházba, gondolom innentől kezdve úgy egy hónapig biztos nem lesz fagy :o))
Ők voltak azok :


Ezek pedig a szappanok, amik az utóbbi időben születtek: