2011. február 24., csütörtök

A legjobb hely!

Korán kelek :o))
Korán is fekszem,hajnalra,5 körül már jól kialszom magam főzöm a fííínom kávét!
Ez valahogy magától kialakul itt,mintha  a 100 éves tanya erre sarkalna. No meg az ébresztős kakasok,pulyka liba kacsa,főleg a gyöngyös! Három db van de felér egy zenekarral. Tényleg,van az a mondás,h a tyúkokkal fekszem,a tyúkokkal kelek,tyű,itt tartok én is! Jó ez nekem? Baromi jóóó!
Köntös összébb húzva,mi ez a hideg? Nem ez foglalkoztat mégsem,bár kipillantva látom esett a hó és hidegről pampog a rádió.
A gondolataimban ébredés óta az ismétlődik,h "A legjobb hely a tanya"! Nekem a csúcs és mekkora jó,h itt élhetek! Lehet bármilyen az időjárás,ezt az érzést nem tudja bennem megváltoztatni.
Amikor meg már kivirul az ég :o)) Á,gyerekek! Ez mekkora mázli!
Tervezem a napom,iszom a kávém az élet szép!
Üzenem mindenkinek,jó és rossz kedvűeknek: A tavasz itt jár a közelben! Akkor is,ha most mínusz 8 fok van! És Jégtörő Mátyás is :o)) Most dolgozhat!
No lássak hozzá én is! Begyújtás,kazánba,kemencébe,állatok etetése,baromfinép és pár kis mangalica.
Valami ebédnekvalót bepakolok egx cserépedénybe,a kemencében szépen megfő.
Ezeknek örülök. Meg egy hatalmas régi rongyszőnyegnek,amit most raktam le a kemencés szobába!
Nagggyon jóóó! :o))

2011. február 23., szerda

Csillagtitkok a tanyán!

Régóta követem már a Csillagtitkok c.asztrozófiai oldalt és nem győzök ámuldozni,mennyire megtörténik velem az amit ott előrevetítenek! Már próbálkoztam azzal is,h csak utólag olvastam el,,mondván,biztos "önbeteljesítő"jóslatként működik ez nálam,de utólag is telitalálatos volt a fejtegetés!
Most pedig azt írja,h a febr,21-25-ig terjedő időszak lényege "bolygóilag" h a csillagok állása összhatásaként az Univerzum most biztos kézzel kiemel az életünkből minden "halott" helyzetet,legyen az párkapcsolat,munka,bármi,aminek már nincs szerepe az életünkben,ami már nem emel többé,hanem éppenhogy visszatart,lehúz!
Zajlik ez most nálam is és a lányaimnál is! Szerencsére az is jellemző,h a fontos dolgokat meg ezerrel erősíti,aminek van létjogosultsága az életünkben az meg szárnyra kap,új életre kell!
Erre is találni példát tündér családunkban :o)) És hol nem? Hihetetlen gyorsan peregnek,változnak az események,körülöttem is minden ember erről beszél. Fantasztikus időket élünk! Az egyik nap felemel,a másik bedöngöl. És ez így van jól.Mindig az történik (ez már persze szlogen),ami nekünk a legjobb! Amiből a legtöbbet,a leghatékonyabban tudjuk megtanulni a "leckét",szebben fogalmazva betölteni a sorsfeladatunkat.
Azt meg,h mindig mindent magam teremtek magamnak,magam köré,magamnak köszönhetem,tessék itt a tükör,hát...igen. ezt is olyan lassan fogadtam el,mint azt az évekkel ezelőtt hallott mondatot miszerint örülnünk kell minden betegségünknek! Nem tudtam ezt hova tenni,ez megőrült! Mi van???? Örüljek? Na de ne má :o))
És szép lassan.sorjában elém pakolgatták a kis betegségeimet és mit ad Isten,igen tényleg a lelki problémáimat tükrözte mind egytől egyig!
Amint ezeket megoldottam,némelyikre elég volt csak rálátni,megérteni és a betegség huss,már ott se volt!
A leglátványosabb ilyen gyógyulásom fél nap alatt zajlott le.
Én annyit tudok ágálni,replikázni,kételkedni,okoskodni,huhúúúú! Aztán itt ezer éves koromra majdcsak elhiszem szépen,h IGEN ÉN TEREMTEM A DOLGOKAT AMIK KÖRBEVESZNEK!  Csesszem meg,ha rosszul teremtek,még mindig baromi kevés a hitem ebben,magamban,de már vmi aprócska csírácska nagyon készül kitörni a rögök közül. :o)) Ezek olyan csodálatos dolgok!
Én a föld-jegyű racionális,2 lábbal a földön álló,kapom ám az igét! Hála Istennek!


És nagyon boldog vagyok,h a gyerekeim már ilyen fiatal korban tudnak nyitni ezekre a dolgokra! Mekkora előny! És olyan olyan ügyesek mind,annyira jól csinálják! Csodálatos,értékes Ember mind egytől egyig! Mekkora mázlista vagyok :o))

2011. február 21., hétfő

TAVASZ!!! Hol vagy??

Kiáltanék már tavaszt,de ez még nem az!
Viszont! Elkezdtem tervezgetni a tavaszi tisztítókúrát,amit az idén sem akarok kihagyni!
Jól bevált,már vagy 10 éve :o)) Visszagondolva rájuk,magasan az volt a leg-legemlékezetesebb,amikor 2 hét szabira küldtem magam,az első héten volt a kúra és csodálatos meleg napos idő volt végig (március!) feküdtem a napozóágyon és élveztem a "sejtszintű tisztulást" :o))
Remélem így lesz majd most is! Jó,h maradt még saját készítésű sütőtökital és egy kis csipkelé is,ezeket is bevetem majd
Bónuszba meg kitaláltam még naggyon jóóót: rengeteg gyógynövényem van még leszárítva,elhatároztam,h nem csak iszogatom majd a belőlük készült teákat,hanem meg is fürdetem magam bennük!
Ilyen finom kis virágokkal szórom tele a kádat :o)) Juj,de jó lesz!


2011. február 20., vasárnap

Vasárnapi hangulatok

Kicsit misztikus ez a nap! Persze,lehet,h csak a tegnapi csakratisztítás utóhatása,de nem csak én éreztem ezt. Reggel hív Margó,h nincs vmi kirobbanó hangulatban,10-re kell vinni Marcit a lovagolni,de addig még 2 óra van,ők biza inkább kijönnének,már most a tanyára.
Meg Marci is teljesen más volt,mint általában,délutánra meg én dobtam be a törölközőt.
Persze sokat beszélgettünk,egyeztettük,h kinek mitől is különleges ez a nap,még az időjárás is 6-szor változott meg ezalatt.
Most,hogy már hazamentek,kimentem még kicsit a rózsákhoz,hátha belelendülök még a metszésbe.
Ekkor érintett meg igazán a látvány! Az ég alja körben mélykék színű,de annyira,mintha perceken belül 2012 akarna lenni :o))
A levegő mozdulatlan és a csend!  Juuj nagyon megkapó! Eldobtam kapát-kaszát kiültem a tópartra és hallgattam a csendet,néztem mi lesz ebből?
Na ekkor éreztem megint,h mindjárt beleolvadok itt a nagy egészbe. A nagy egészbe,a nagy Egy-ségbe,mint parányi részecske :o)) Itt a tanyavilágban gyakran van ilyen érzésem,főleg nagy időjárás változáskor pl.amikor a kert végében már ömlik a nyári zápor,leszakadt egy felhő és az a zúgás,ahogy egyre közelebb-közelebb ér! Vagy éppen egy zavartalan nyári napozáskor,amikor az eget nézem s a közeli fák lombjának auráját próbálom elcsípni.  Nagyon jó itt :o)) Ugye tudjátok???

Menni foooog :o))

Úgy tűnik fog ez menni! Most itt gyorsan tele is írnám az összes oldalt /már kikívánkoznak nagyon a gondolatok/,erre fel most kisüt a nap (naggyonjóóó) mese nincs kivágtatok fát metszeni!
Az első amit itt a tanyán megtanultam,h itt aztán különös jelentősége van a MINDENT A MAGA IDEJÉBEN mondásnak. Nagyon el lehet szúrni a dolgokat,néha egy egész szezonra is,ha kicsit lemaradok az aktuális munkákkal.
Szóval bocsi,már rohanok,de már boldogan,mert utána írhatok,fotókat tehetek föl és ezernyi jó dolog,juhééé!

Sziasztok!

El sem merem hinni,hogy sikerül!
Sikerül a tanyán,itt a szolgáltató által csak félig lefedett tanyavilágban blogot írni?

No jó én ezt most nehezen hiszem,mert egy másik "féle" blogon nem ment a publikálás!
Legyen ez egy próba,nézzük csak!