2012. augusztus 23., csütörtök

A JÓ dolgomat! :)

Hajnalban szappan készítés, csomagolás, telefon szól, irány a kecsketej! Robogóval átzúdulok a halastavak melletti erdőn, futás Osikához a finom tejért, jó szóért :) Motor megadja magát, kileheli a lelkét, futás gyalog tovább! A meleg már reggel tombol, csurom víz vagyok, mire motor hazatolva, illetve út közben beadva szerelőhöz. Szerelő mosolyog, talán ideje lecserélni a huszonéves Yamahát :) hm.. igen.
Nézzem a fűnyíró vajon működik még? Benzin elő, tankolás, rángatás, indul, győztünk!!!
Örömömben letakarítom a szalonnasütő, az öreg rönk környékét, szépen levágom a füvet! Folytatás a folyosóra betolakodó gyomnövényekkel, egész jó rend alakul. Amint kint, úgy bent, délben már behúzódok a hűvös tanyába, az ágynemű következik, napoztatás, szellőztetés. A nagy kövér dunna is felsóhajt, végre ő is megmozdítva, új életre keltve a félárnyékban. Vendég érkezik, Mónika, szappan ügyben, éljen!!!
Mentaszörp frissít, megjön az étvágy, Móni örül a fokhagymás krumplinak, napmeleg paradicsommal.
Összerakjuk az "árut", szappan mellé fülgyertya, krémek, szörpök, gyógynövények. Tanyasi portékák :)
A teljes sötétség előtt még eljutok a szerelőhöz, ajánl egy motort, de az csak 40-et megy ááá, kell az a 60 :))
A motor indul, én élvezem a sötétben pásztázó fényeket, a langyos estét, az illatokat.
Átlagos nap, semmi különös és mégis mindig tele vagyok hálával, örömmel. Meg együttérzéssel a növények iránt a nagy szárazságban. Hogy bírják ezt ki ... biztatom őket kitartás!!! Nem sokára ősz és kapnak esőt. Mielőtt elsárgulnak, még zöldellhetnek, erőre kaphatnak egy picit. Mint mi az éjszaka hűvöse után :)
Egy szeptemberi kép a kertből pár évvel ezelőttről. Mennyivel zöldebb ...!