2012. március 21., szerda

Mégis!

Ha nem látnám a pazar napsütést, csak az útról behallatszó traktorok éledező zaját a szépségesen ócska piros MTZ-t, a szuper John Deert, vagy a tyúkok tojásüdvözletét az egymásba "szavába" vágó sztereo kotkodácsolást, akkor is biztos lehetnék benne: ez már a Tavasz!
Az elmúlt hosszú hétvégén a családdal is ezt hajtogattuk naphosszat, ezt háláltuk, a pillanat alatt kibomló virágokat meg nem győztük a fényképezgetni :))
No meg a gyerkőcöket:

2012. március 7., szerda

Nem haladok!

Nem tudom mi van velem, vagy ezzel a tavasszal, valahogy nem olyan, mint az eddigiek, nem úgy megy a munka, ahogy kéne! Mintha a téli hideg még most jönne ki rajtam és gyenge még a napsugár, hogy "fagyos lelkemet" átmelegítse.
Úgy terveztem, hogy a tél végi, húsvéti böjttel (csak húsmegvonás), meg a januárban elkezdett jógával megadom a kellő lendületet magamnak a tavaszi kerti munkákhoz. Na ezt még nem érzem! A lendületet! Nincs, nincs, nincs!!!
A leglelkesebben ma is a fűtés és a szappankészítés ment! Apropó szappanok átköltöztek a http://szappanfalu.blogger.hu/-ra. Még nincs kész, de ott virít már jó pár szappancs :)
Meg úgy gondoltam, reggelente majd megalkotok egy "remeket", aztán irány a kert az udvar, a gyümölcsös, az ezer munka. Csinálom is, gereblyézés, metszés, rózsák, gyümölcsfák, akácok, de valamilyen címen mindig bent kötök ki! Már az éveim száma is gyanús lett, tán csak nem???  Vénülsz már Margó vagy mi a háncs? Na neee...:)) !!! Akkor meg? Napkitörés? No az már szimpatikusabb, áá, biztos ez az oka az én nagy lustaságomnak! Ha kiderül, megírom.
És igaz, hogy a szappanok átköltöztek de a húsvétváró szappantálat azért ide is kirakom: